Alla inlägg under september 2015

Av oliwias - 4 september 2015 10:31

Det mesta i kroppen återgår till det vanliga. Inte detta ännu dock. Osynligt förstorade knogar förhindrar symboliskt åtagande.


 

Av oliwias - 3 september 2015 20:38

Jamen har ni sett så fin en fot!



Målet är att foten ska ställas om 140 grader (tror jag det var). Så den ska ut åt andra hållet en bit också innan strechningen är klar och det blir operation. Idag fick vi röntga höften för att bedöma risken att den påverkas av att det ena benet är tyngre med gips och så. Allt såg bra ut. Inga gåstolar och sånt, sa doktor Eva. Bär mage mot mage och se till att benen inte hänger vid höften. Sjalar och selar går bra så länge hon sitter ordenligt.


Gipsningen gick bättre än någonsin med en nyäten bebis som fick amma i väntrummet (och lite socker). Doktor Erik var nöjd, allt förlöper väl så här långt. Kanske kan vi börja planera för operation redan nästa gång, i slutet på september, men han vill inget lova.


 

Lila igen

Av oliwias - 2 september 2015 15:15

Jag försöker få till lite sömnad på de där stunderna när jag kan göra vad jag vill. Sådana som inte är så effektiva utan mer gror som en tanke till en start till en fortsättning etc över några dagar. Vi har nu provat några olika sätt att ha blöjor och det finns ett system som är helt överlägset i min mening. G-blöjorna. Små och snygga, sitter bra, håller tätt, går att ha under kläder och ger lite tvätt. Den enda nackdelen skulle vara "plastpåsen" inuti som jag föreställer mig kan bli lite instängd. På natten är de för små så då kommer storblöjor fram med ullbyxan på. Då blir flickan som ett stort päron som är lätt att vagga men inte kan ligga sådär gosigt på sidan som på bilden i förra inlägget eftersom rumpan är fixerad. Inläggen i g-blöjan kostar närmare hundringen stycket så jag har förberett en del egna att lägga till med i samma storlek.


 

Mitt försökt till prefold är en halv vikblöja vikt dubbel med den andra halvan vikt tre gånger (sex lager) och ett lager lakan. Funkar inte så bra. Blir för tätt (rinner igenom för snabbt) och för klumpig att hantera. Men i en större blöja kan den vikas tredubbel och läggas som en limpa. Den med den orangea lappen är orginalinägget till g-blöjan och sen har jag skurit ut frotté och lakansväv som jag ska sy ihop i några lager som extra inlägg. Lakanet därför att frotté blir så strävt utan sköljmedel så det blir skönare mot rumpan.


Inläggen passar alltså i en sådan häringa:


     

gDiaper Guppy Green


Hur fin och enkel som helst. T o m distriktssköterskan blev imponerad. Med lite flyt är det bara inlägget som behöver tvättas. För dessa finns sedan en tidigare nämnd hysterisk marknad. De sys i mängder av färger och mönster och nya ges ut regelbundet. De kommer med matchande klänningar, tröjor och babylegs (typ benvärmare som inte döljer blöjan, för den ska ju synas) och de trogna kallar sina barn för g-babies. De kostar ca 200 kr/st i Sverige och samköps i stora paket från USA eller UK (billigare där). Mammorna lägger ut bilder på FB med de senaste inköpen och de köper många fler än de behöver (ca 6 st sägs det behövs i en storlek, fler påsar/poucher och inlägg). Papporna lyser med sin frånvaro i dessa FB-grupper men blir ibland uppmärksammadet av lyckliga mammor som lyckats övertyga dem om blöjans charm och värde. Andrahandsvärdet i Sverige ligger på ca 160 kr/st. Specialmönster säljs ofta med vinst. Här finns något att önska och ge i present till intresserade föräldrar. Något praktiskt, som mamma brukar säga. Jag har köpt 3 blöjor, 9 poucher och 8 inlägg i storlek small. Mer inlägg blir alltså hemgjorda.


Jamen och så passar de så bra för pottning, de kan nämligen utan problem tas av med en hand direkt vid handfatet, vilket kan behövas eftersom bebisen ofta gör en omgång direkt när den vaknar och en mellanlandning på skötbordet kan bli onödigt besvärligt. Pappan påpekade härom dagen att jag hade bajs på min tröja vilket var spåren efter en rumpa på väg till handfatet. Bara ett litet spår jag själv inte sett. Hade inte Pappan sagt något hade jag nog inte brytt mig heller, utan tagit av den lite senare, vilket väl säger något om just den här mammans (överdrivet?) avslappande anpassning till nuläget.


     

Så blev det med de hemmasydda inläggen. Lätt som en plätt. Nu får vi se hur de fungerar.

Av oliwias - 2 september 2015 12:54

Vaknar

Går på toaletten, byter blöja

Matar flickan

Matar mig själv

Diskar och descinficerar alla mjölktillbehör

Sätter på en tvätt

*Här nånstans kan vad som helst komma emellan* (inleds ofta med ett synnerligen grovt morrande läte från vagnen, eller annat misstänkt ljud)

Duschar

Pumpar mjölk

Hämtar posten (nu lika efterlängtad punkt som under tonårens sommarlov då internet inte fanns)(eftersom jag handlat lite för mycket på nätet de senaste veckorna och dessutom fått presenter och blommor)

Fastnar vid datorn

Plötsligt har det blivit lunch

Matar flickan

Värmer lunch (med lite tur finns mat klar)

(Annars:) Lagar mat (detta tar en halv evighet och är dagens tråkigaste punkt), gör matlådor

Hänger tvätt

Får tid att göra vad jag vill

*Ungefär här kan något annat ske*

Upptäcker att jag är oväntat hungrig och måste äta något (om jag inte gör det bir jag snart yr)(eller om jag fuskar och äter godis/kaka).

Matar flickan.

Flickan är vaken. Håller, leker, jollrar, lägger ner.

*Här någonstans borde det finnas tid över, vart tar den vägen?*

Äter middag.

Ser på Glamour. Om det är måndag ser jag det senaste avsnittet av Fear the walking dead/The walking dead.

Matar. Lägger. Hämtar. Matar. Håller. Lägger ner, tar upp. Matar. Sätter på nattblöja och lägger för kvällen. Trodde jag ja. Tar upp. Matar. Håller. Tröstar. Håller. Lägger. Tar upp. Lägger. Tar upp. Matar. Lägger.

Äter kvällsmat.

Gör mig iordning.

Somnar.

(Matar. Somnar. Matar. Somnar. Morgon.)


 

Sovmorgon

Ovido - Quiz & Flashcards