Alla inlägg den 10 september 2015

Av oliwias - 10 september 2015 19:42

Bärsjalen i all ära men det var lite krånligt, lite trångt och lite för ont i ryggen i nuläget så när en granne erbjöd oss att prova deras Ergobaby bärsele tackade jag ja. En titt i FB-gruppen om bärsjalar och ergonomiskt bärande talade om att BabyBjörns bärselar är totalt diskvalificerade av den som vet något om bärande av barn. Barnets lår måste ha stöd, som överläkaren på ortopeden påpekade. I BabyBjörns selar hänger benen från höften, menas det. Det gör de inte i denna i alla fall.


 

Ergobaby Carrier med infant insert

 

Lite bökig att ta på och av, man måste ha god rörlighet i axlarna för att nå remmarna baktill. Jag kom faktiskt inte ur selen efter första provturen men hade som tur var storebror som kunde hjälpa till att knäppa upp. Flickan satt bra och gipset låg ok. Dr Erik har också godkänt ställningen.


  Bebisprat


Här får flickan också plats att röra huvudet bakåt vilket hon uppskattar. Hon tycker inte om att ligga med ansiktet mot min kropp i den upprätta ställningen. Då protesterar hon och stångas. Här blev hon nyfiken. Och trött.


     

1 minut                         2 minuter                      3 minuter

Baby · Sjal
Av oliwias - 10 september 2015 16:45

Vi åkte in en timme tidigare för att hinna mata flickan innan. Hon sov djupt och var inte så intresserad av mat, men det gick bra ändå. Dr Erik tänjde på foten (flickan skrek och fick socker), flexade den och menade på att hon kanske kan slippa hälseneoperationen tills vidare om hon har tur. Vi får se nästa vecka. Vinkeln är i det närmaste uppnådd. Blir det ändå operation så sker den med lokalbedövning. Ingen söver på rutin längre, enligt doktorn. Skönt att höra. Tanken på att den lilla kroppen skulle somna och inte vakna igen är en av alla de där katastroftankarna som jagar varandra i föräldrahjärnan.


Vägningen på BVC visade 400 gram upp på en vecka, vilket märkts på gipset också. Det blir tjockt runt kanten vid låret.


Ingen gråt hemma idag. Däremot medicin. För svamp i munhålan (s k torsk). Vi fick prova med natriumbikarbonat men det gav ingen effekt så nu är det mycostatin. Det smakar ungefär som halstabletter, eller tandkräm. Så här mycket tycker vi om det:


     

Blä!


Ovido - Quiz & Flashcards